Stidieresa till rom med vatikanen

Preliminärt program

Den eviga staden Rom har massor av kulturskatter som slåss om uppmärksamheten med moderna modehus. Rom är huvudstad i Italien sedan 1871 och var även huvudstad i det romerska riket under antiken.

Rom är huvudstad i regionen Lazio och huvudort och en kommun i storstadsregionen Rom, innan 2015 provinsen Rom. I Rom ligger även Vatikanstaten, centrum för Romersk-katolska kyrkan.

 
 

dag 1

Samling på flygplatsen för avfärd mot Rom. Vi åker gemensamt in till staden och checkar in på vårt ungdomshotell i centrum. Första dagens aktiviteter anpassas till era önskemål. Möjlighet till gemensam italiensk middag på kvällen.

dag 2

Efter frukost på hotellet har det blivit dags att upptäcka den eviga staden. Första delen av rundturen ägnas åt det antika Rom. Vi besöker Forum Romanum, Colosseum, Circus Maximus och Marcellusteatern mm. Efter lunch på någon trattoria, läggs fokus under den andra delen av dagen på renässansens och barockens Rom. Vi besöker bl.a. Piazza Navona, Fontana di Trevi och Spanska Trappan. Gemensam middag på kvällen om ni önskar.

dag 3

Idag står Vatikanstaten med dess himmelska skapelse Peterskyrkan på tur. Vi startar tidigt för att hinna före rusningen och studerar kyrkan både utvändigt och invändigt, med dess Pieta skapad av Michelangelo och med Berninis enorma baldakin. Vi besöker även de Vatikanska museerna med bl.a. Sixtinska kapellet och Rafaels Stanser (inträde ingår ej). Möjlighet till egen tid.

dag 4

Efter några intensiva dygn i Rom har det blivit dags att säga adjö till denna magnifika stad. Efter frukost tar vi oss ut till flygplatsen och flyger hem till Sverige igen.

Pris från 3950 kr/pers Extra dag från 

450 kr/pers

I priset ingår: Flygresa, transfer till hotellet, tre övernattningar i flerbäddsrum på hotell, medföljande reseledare och guide.

I priset ingår ej: Entréer och övriga måltider, avbeställningsskydd 75:- , reseförsäkring 95: -