frågor & svar

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR SOM VI FÅR FRÅN RESENÄRER

Vad kostar resan?
Grundpris efter församlings bidrag är 11.390: -

Hur anmäler jag mig?
Anmälningsavgiften på 3000 kr och ett frivilligt avbeställningsskydd om 300 kr betalas till vårt bankgiro 800-3899. Dessa pengar är inte återbetalningsbara. När vi fått anmälningsavgiften så är din bokning definitiv. Det kommer en kallelse till en informationsträff till under hösten 2023. Då går vi igenom allt det praktiska och ni träffar oss ansvariga. Slutbetalning får ni information om, men görs senast 30 dagar före avfärd. Boendeinformation får ni på den sista informationsträffen på våren dvs din värdfamilj och deras uppgifter.

Hur fungerar det att bo i en värdfamilj?
En värdfamilj är precis som vilken familj som helst. De kan bestå av gifta par, sambos eller ensamstående, de kan vara unga eller medelålders. De flesta familjer har egna barn i olika åldrar.

Värdfamiljer kan bo i ett hus eller radhus. De flesta har varit värdfamiljer för våra elever i många år och många elever håller kontakten med sina värdfamiljer även efter resan. Värdfamiljerna erbjuder även möjlighet för er att tvätta era kläder.

Vad gör jag om jag får problem med boendet?
Du förväntas alltid ta ansvar för ditt eget sovrum om du bor i värdfamilj. I värdfamiljen förväntas du plocka undan efter dig själv.
Om du får problem med ditt boende ska du ta kontakt med vår personal på plats. Observera att boendestandarden utomlands nästan alltid är annorlunda än hemma i Sverige, så det är viktigt att anpassa sina förväntningar på boendet. Som förälder är det viktigt att låta processen ha sin gång, men ni kan vara försäkrade om att vi gör allt vi kan för att lösa alla eventuella problem.

Vad händer på fritiden?
Dina ledare ser till att det alltid finns något roligt att göra. Ni åker på utflykter tillsammans (till exempel till stranden eller går på bio) eller provar på nya idrotter. Det finns även massor med aktiviteter på kvällarna så du lär inte ha tråkigt. Varenda dag under hela vistelsen anordnar vi aktiviteter för er, så ingen behöver känna att de inte har något att göra.

Behöver jag en försäkring?
Du bör definitivt ha en försäkring som täcker oväntade händelser som sjukdom eller stöld mm. Din hemförsäkring ger dig ofta ett visst skydd i 45 dagar. För att ha ett heltäckande försäkringsskydd vid utlandsstudier bör du dock teckna en försäkring som även täcker utbildningskostnader etc.

STE erbjuder en försäkring som ersätter självrisken vid stöld eller förlust och ert försäkringsbolag blir inkopplade för ersättning. Försäkringen kostar 250 kr. När försäkringsärendet är avslutat och ni fått utbetalt, betalar STE ut delar av självrisken med upp till 1000 kr.