studieresa till prag

Preliminärt program

Prag (tjeckiska: Praha) är huvudstad och största stad i Tjeckien samt är belägen vid floden Moldau (tjeckiska: Vltava). Det sägs att Prag är Europas vackraste huvudstad och staden har dessutom ett överflöd av sevärdheter!

I denna resa besöker vi en del av dem. Vi besöker även Theresienstadt som ligger beläget 6 mil norr om Prag.

 
 

dag 1

Bussen hämtar er vid skolan för vidare färd mot Prag. Resan går via Danmark och ner till färjan mellan Gedser och Rostock i Tyskland. Väl på tysk mark styr vi mot Tjeckiens huvudstad. Resan tar största delen av dagen i anspråk och när vi når vårt slutmål har dagen blivit kväll. Vi checkar in på vårt hotell i centrala Prag. Gemensam middag om ni önskar.

dag 2

Efter frukost på hotellet är det dags att upptäcka Prag och dess sevärdheter. Vi börjar med att promenera i gamla staden, Stare Mesto, en väl bevarad medeltida stadsdel. Vi promenerar över floden Moldau (Vltava) på den 600 år gamla Karlsbron med alla sina helgonstatyer. På eftermiddagen ges möjlighet till ett gemensamt museibesök eller till egen tid. Kvällen som dag 1.

dag 3

Denna dag ägnas at Prags västra sida och utforskandet av slottskomplexet Hradcany. Vi promenerar gemensamt upp till slottshöjden och besöker bland annat katedralen St. Vitas. Vaktavlösning, Cerninpalatset (utrikesministerium) och den intilliggande stadsdelen Mala Strana är ytterligare sevärdheter vi tittar på. Möjlighet till egen tid och gemensam middag.

dag 4

Idag styr vi norrut med bussen och gör ett besök i Theresienstadt, ökänt för sitt nazistiska läger. Staden ligger sex mil norr om Prag och besöket där tar stora delar av dagen i anspråk. På eftermiddagen säger vi farväl till Prag och beger oss hemåt igen. Via tyska motorvägar tar vi oss till färjan mellan Rostock och Gedser och dagen därpå rullar vi in i Sverige igen.

Pris från 2995 kr/pers

I priset ingår: Bussresa med hämtning vid skolan. Tre övernattningar med frukost på ungdomshotell. Sightseeing enligt ovan. Utflykt till Theresienstadt. Reseledares tjänster.

I priset ingår ej: Entréer och övriga måltider. Avbeställningsskydd 75 kr/person. Reseförsäkring 95 kr/pers.
Även flygalternativ finns till denna resa