Krakow-auschwitz

Preliminärt Program

Kraków är en stad i Lillpolens vojvodskap i regionen Galizien i södra Polen, ca 300 km söder om huvudstaden Warszawa. Kraków är befolkningsmässigt Polens näst största stad med cirka 760 000 invånare, och hela storstadsområdet har nästan 1,5 miljoner invånare.

KZ Auschwitz var det största av Nazitysklands koncentrations- och förintelseläger. Lägret var verksamt från 1940 till januari 1945. Auschwitz är det tyska namnet på den polska staden Oświęcim som ligger cirka 60 kilometer väster om Kraków i sydöstra Polen

 
 

Dag 1

Avfärd till Polen med antingen tåg, buss eller flyg. Avrese- och ankomsttiden är beroende av vilket färdsätt som valts.

dag 2

Frukost följt av en sightseeing av Krakow. Vi vandrar den kungliga leden genom staden och når så småningom fram till slottskomplexet Wavel. Vi besöker även de judiska kvarteren Kazimierz och Oskar Schindlers fabrik (entré ingår ej). På eftermiddagen ges möjlighet till egen tid. Om ni önskar så äter vi middag tillsammans. På kvällen anordnas någon form av gemensam aktivitet.

dag 3

Efter en egen frukost åker vi med inhyrda bussar till Auschwitz. Vi börjar med ett besök i Auschwitz 1, där vi vandrar runt i originalbarackerna och tittar på olika bevis från förintelsen. Efter lunch beger vi oss till Birkenau. Detta läger kom att bli världens största förintelseläger med plats för nära 100 000 fångar. Så småningom beger vi oss tillbaka till Krakow och tid för eftertanke.

dag 4

Hemresa till Sverige. Hur och när hemresan går av stapeln är beroende av vilket färdsätt som valts.

pris från 2900 kr/person

I priset ingår: Buss- tåg- eller flygresa t.o.r. Övernattning med frukost på ungdomshotell/hotell. Sightseeing av Krakow. Besök i Auschwitz med guide. Reseledares tjänster.

I priset ingår ej: Entréer och övriga måltider. Extra utflykt till saltgruvorna i Wieliczka. Avbeställningsskydd 75 kr/person. Reseförsäkring 95 kr/pers.