berlin

Preliminärt program

Staden är med sina 892 kvadratkilometer Tysklands största stad även till ytan. Berlin utgör även en delstat i Tyskland, förbundslandet Berlin.Inräknat förorter har staden omkring 4,6 miljoner invånare.

Vi besöker många sevärdheter med historisk anknytning. En av dem är Brandenburger Tor som är en kombinerad stadsport och propylé, som har kommit att bli en symbol för Berlin. Den har spelat olika roller i stadens historia.

 
 

dag 1

Avfärd från skolan för vidare transport genom Danmark till färjan i Gedser. Efter c:a 2 timmar kommer vi till Rostock. Där tar vi motorvägen söderut och når efter c:a 3 timmars färd Tysklands huvudstad Berlin.
Inkvartering i flerbäddsrum på ungdomshotell. Gemensam middag på kvällen om ni önskar.

dag 2

Efter frukost har det blivit dags att utforska denna storslagna stad. Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Tiergarten, Tredje Rikets maktcentra kring Wilhelmstrasse, det judiska monumentet mm. Vidare till Potzdammer Platz, Unter den Linden, Operan, Alexanderplatz med det 365 m höga TV tornet.
På eftermiddagen möjlighet till egen tid, besök på museum mm. Kvällen som dag 1.

dag 3

Efter frukost beger vi oss till det tidigare koncentrationslägret Sachsenhausen i Oranienburg, några mil norr om staden. Här guidas vi igenom originalbaracker från nazitiden och tittar på minnen från förintelsen. På eftermiddagen tillbaka till Berlin och möjlighet till egen tid.

dag 4 

Efter frukost tar vi farväl av Berlin och far mot färjan i Rostock. Tidig kväll är vi tillbaka vid skolan efter en oförglömlig resa.

Pris från 2990 kr/pers

I priset ingår: Bussresa med hämtning vid skolan, färdbiljetter, vägskatter, tre övernattningar med frukost på ungdomshotell, medföljande reseledares tjänster.

I priset ingår ej: Entréer och övriga måltider.
Avbeställningsskydd 75 kr/person. Reseförsäkring 95 kr/pers.